HABERLER

Besin Güvenliğini Bozan ve Besin Kirliliğine Yol Açan Etkenler

Kirlenme, istenmeyen her hangi bir organizma veya yabancı bir maddenin besinlerin içerisinde bulunmasıdır. ... devamı

15 yıl önce 43722 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Katkısı Olarak Antioksidanlar

Canlılarda, kimyasal süreçler (prosesler), özellikle oksitlenme, serbest radikallerin oluşmasına neden olur. ... devamı

15 yıl önce 26190 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Esansiyel Yağ Asitleri

Besinlerimiz içinde yağ olarak kullandığımız maddeler, biyokimyasal olarak lipid olarak adlandırılmaktadır. ... devamı

15 yıl önce 57918 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt Kaynaklı Gıda Hastalıkları

Süt; insan yaşamının her döneminde vücudun ihtiyacı olan besin öğelerini doğal olarak içermesi, kola ... devamı

15 yıl önce 44255 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuk Etlerinde Salmonella spp.

Salmonella enfeksiyonu, günümüzde birçok ülkede gıda kaynaklı enfeksiyonların başında gelmektedir. ... devamı

15 yıl önce 33882 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda endüstrisinde İndikatör Mikroorganizmalar

İndikatör mikroorganizmalar gıda sanayiinde kurallara uygun olarak üretim yapılıp yapılmadığının göstergesi ol ... devamı

15 yıl önce 26868 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Biyojen Aminler

Gıda zehirlenmelerine ve bazı rahatsızlıklara sebep oldukları için sağlık yönünden; hayvansal gıdalarda mikroo ... devamı

15 yıl önce 34294 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Campylobacter Enfeksiyonlarının Gıda Güvenliği Açısından Önemi

Campylobacter jejuni, C. coli, C. lari ve C. upsaliensis termofilik Campylobacter’ler olarak adlandırılırlar. C. ... devamı

15 yıl önce 18898 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besiyerlerinin Özellikleri

Besiyerleri; mikroorganizmaları bulundukları ortam dışında ve laboratuvarlarda üretmek için formüle edilmiş, m ... devamı

15 yıl önce 118410 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Stafilokok Enfeksiyonları ve İntoksikasyonları

Besin kaynaklı rahatsızlıklar enfeksiyon ve intoksikasyon olmak üzere iki gruba ayrılırlar. ... devamı

15 yıl önce 23560 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda E.coli O157:H7 ve Neden Olduğu Enfeksiyonlar

Escherichia coli hayvanların ve insanların bağırsak sistemlerinin normal florasında bulunan zararsız bir bakteridir. ... devamı

15 yıl önce 36349 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Pestisit Kalıntıları

Bitki ve hayvanlara zarar veren canlı organizmalara karşı kullanılan kimyasal ilaçların tümüne pestisit adı ve ... devamı

15 yıl önce 34677 Okunma Mikrobiyolojik Analiz