HABERLER

Balık ve Balık Ürünlerinde Oluşan Biyojenik Aminler

 Önceki makalelerimizde biyojenik aminlerin özellikleri ve tehlike yarattıkları gıdalardan genel olarak bahsed ... devamı

14 yıl önce 32375 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Havuz Sularında Hijyen - Su kaynaklı Mikroorganizmalar ve Enfeksiyonlar

Canlı organizmayı oluşturan hücrelerin yaşam faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için suya gereksinimleri var ... devamı

14 yıl önce 29397 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gazlı İçecekler Ne Kadar Sağlıklı?

Gazlı içecekler, karbondioksit ile gazlandırılmış olan meyveli, aromalı, kola, tonik gibi içeceklerdir. ... devamı

14 yıl önce 30321 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hellim Peyniri Nedir?

Tam değerli proteinler yönünden zengin hayvansal yiyecekler arasında önemli bir yer tutan süt ve süt ... devamı

14 yıl önce 52009 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Endüstrisinde Antioksidanların Kullanımı

Yıllar içinde dünya nüfusunda görülen büyük artış ve teknolojinin de hızla gelişimine para ... devamı

14 yıl önce 31914 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kültürü Yapılamayan Bakteriler ve Gıda Güvenliği

Günümüzde gıda güvenliği denince akla ilk gelen konular hijyen ve iyi üretim uygulamalarıdır. ... devamı

14 yıl önce 16585 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tereyağı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Süt ve mamülleri arasında önemli bir yeri olan tereyağı, ekonomik değeri bakımından da önemli bir sü ... devamı

14 yıl önce 87113 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Enterobacter sakazakii Enfeksiyonları

Enterobacter sakazakii (Cronobacter spp. ... devamı

14 yıl önce 17772 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yoğurt Çeşitleri ve Üretimi

Yoğurt, laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren besin değeri yüksek ... devamı

14 yıl önce 66296 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Enterokok Bakteriler

  Gıdaların, özellikle de hayvansal gıdaların üretim prosesleri sırasında hijyen ve iyi üretim kuralları ... devamı

14 yıl önce 33910 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sularda E.coli, Koliform Grubu Bakteriler ve Fekal Koliformlar

Koliformlar, sıcak kanlı hayvanların bağırsaklarında yaşayan ve hayvanların fiziksel atıklarında, dışkılarında ve doğal olara ... devamı

14 yıl önce 132494 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Vibrio Enfeksiyon ve İntoksikasyonları

Gıda zehirlenmeleri, gıdaların canlılarda meydana getirdikleri hastalıklardır. ... devamı

14 yıl önce 25712 Okunma Mikrobiyolojik Analiz