HABERLER

Enterobacter sakazakii Enfeksiyonları

Enterobacter sakazakii (Cronobacter spp. ... devamı

14 yıl önce 18562 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yoğurt Çeşitleri ve Üretimi

Yoğurt, laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren besin değeri yüksek ... devamı

14 yıl önce 69307 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Enterokok Bakteriler

  Gıdaların, özellikle de hayvansal gıdaların üretim prosesleri sırasında hijyen ve iyi üretim kuralları ... devamı

15 yıl önce 35501 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sularda E.coli, Koliform Grubu Bakteriler ve Fekal Koliformlar

Koliformlar, sıcak kanlı hayvanların bağırsaklarında yaşayan ve hayvanların fiziksel atıklarında, dışkılarında ve doğal olara ... devamı

15 yıl önce 135434 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Vibrio Enfeksiyon ve İntoksikasyonları

Gıda zehirlenmeleri, gıdaların canlılarda meydana getirdikleri hastalıklardır. ... devamı

15 yıl önce 26887 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sağlıklı Beslenmede Yeni Trend Çim Suyu

  Yaşam koşullarının her geçen gün ağırlaştığı, her türlü kirliliğin gittikçe artarak sağlığım ... devamı

15 yıl önce 10119 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çiğ Süt, Pastörize Süt ve UHT Süt

Günümüzde beslenme uzmanları, doktorlar ve üreticiler kadar tüketicilerin de en sık tartıştıkları ko ... devamı

15 yıl önce 89675 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çölyak hastalığı nedir?

Çölyak hastalığı (diğer adı ile çölyak, tropik olmayan sprue, çölyak sprue, gluten sensitif ent ... devamı

15 yıl önce 19618 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besin Güvenliğini Bozan ve Besin Kirliliğine Yol Açan Etkenler

Kirlenme, istenmeyen her hangi bir organizma veya yabancı bir maddenin besinlerin içerisinde bulunmasıdır. ... devamı

15 yıl önce 42581 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Katkısı Olarak Antioksidanlar

Canlılarda, kimyasal süreçler (prosesler), özellikle oksitlenme, serbest radikallerin oluşmasına neden olur. ... devamı

15 yıl önce 25096 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Esansiyel Yağ Asitleri

Besinlerimiz içinde yağ olarak kullandığımız maddeler, biyokimyasal olarak lipid olarak adlandırılmaktadır. ... devamı

15 yıl önce 55433 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt Kaynaklı Gıda Hastalıkları

Süt; insan yaşamının her döneminde vücudun ihtiyacı olan besin öğelerini doğal olarak içermesi, kola ... devamı

15 yıl önce 42406 Okunma Mikrobiyolojik Analiz