HABERLER

Gıdalarda Enterokok Bakteriler

  Gıdaların, özellikle de hayvansal gıdaların üretim prosesleri sırasında hijyen ve iyi üretim kuralları ... devamı

14 yıl önce 34909 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sularda E.coli, Koliform Grubu Bakteriler ve Fekal Koliformlar

Koliformlar, sıcak kanlı hayvanların bağırsaklarında yaşayan ve hayvanların fiziksel atıklarında, dışkılarında ve doğal olara ... devamı

14 yıl önce 134319 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Vibrio Enfeksiyon ve İntoksikasyonları

Gıda zehirlenmeleri, gıdaların canlılarda meydana getirdikleri hastalıklardır. ... devamı

14 yıl önce 26491 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sağlıklı Beslenmede Yeni Trend Çim Suyu

  Yaşam koşullarının her geçen gün ağırlaştığı, her türlü kirliliğin gittikçe artarak sağlığım ... devamı

14 yıl önce 9887 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çiğ Süt, Pastörize Süt ve UHT Süt

Günümüzde beslenme uzmanları, doktorlar ve üreticiler kadar tüketicilerin de en sık tartıştıkları ko ... devamı

14 yıl önce 88653 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çölyak hastalığı nedir?

Çölyak hastalığı (diğer adı ile çölyak, tropik olmayan sprue, çölyak sprue, gluten sensitif ent ... devamı

14 yıl önce 19358 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besin Güvenliğini Bozan ve Besin Kirliliğine Yol Açan Etkenler

Kirlenme, istenmeyen her hangi bir organizma veya yabancı bir maddenin besinlerin içerisinde bulunmasıdır. ... devamı

14 yıl önce 42015 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Katkısı Olarak Antioksidanlar

Canlılarda, kimyasal süreçler (prosesler), özellikle oksitlenme, serbest radikallerin oluşmasına neden olur. ... devamı

15 yıl önce 24541 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Esansiyel Yağ Asitleri

Besinlerimiz içinde yağ olarak kullandığımız maddeler, biyokimyasal olarak lipid olarak adlandırılmaktadır. ... devamı

15 yıl önce 53922 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt Kaynaklı Gıda Hastalıkları

Süt; insan yaşamının her döneminde vücudun ihtiyacı olan besin öğelerini doğal olarak içermesi, kola ... devamı

15 yıl önce 41595 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuk Etlerinde Salmonella spp.

Salmonella enfeksiyonu, günümüzde birçok ülkede gıda kaynaklı enfeksiyonların başında gelmektedir. ... devamı

15 yıl önce 30397 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda endüstrisinde İndikatör Mikroorganizmalar

İndikatör mikroorganizmalar gıda sanayiinde kurallara uygun olarak üretim yapılıp yapılmadığının göstergesi ol ... devamı

15 yıl önce 25663 Okunma Mikrobiyolojik Analiz