HABERLER

Çapraz Kontaminasyon Nedir ?

Çapraz kontaminasyon, bakteri ve virüslerin kontamine olmuş bir yüzeyden, kontaminasyona maruz kalmamış başka ... devamı

15 yıl önce 61594 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Yapıdaki Gıda Koruyucuları Artık Türkiye'de

DiaNatura Base, Bitkisel Özütlerden Elde Edilmiş Gıda Koruyucusu Ürün Sayfası için TIKLAYINIZ. ... devamı

15 yıl önce 18633 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Havadaki Mikrobiyel Yükün Dezenfeksiyonu ve Standardı

Havada bulunan mikroorganizmalar,  birim hacim hava içerisinde adet olarak ifade edilirler. ... devamı

15 yıl önce 9361 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Kimyasal Tehlikeler

Gıdalarda insan sağlığına olumsuz etki yaratan biyolojik ve fiziksel risklerden bahsetmiştik. ... devamı

15 yıl önce 27710 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarada Biyolojik ve Fiziksel Tehlikeler

Geçen haftaki yazımızda gıdadaki tehlikeler ve rizsk analizinden bahsederken Kimyasal, Fiziksel ve Biyolojik risklere de ... devamı

15 yıl önce 34059 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalardaki Tehlikeler ve Risk Analizleri

Gıdanın güvenliğini tehlikeye sokacak risklerin belirlenmesi ve azaltılması amacı ile oluşturulan planlı  yaklaşıma ... devamı

15 yıl önce 40818 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Staphylococcus Cinsi Bakteriler

Önemli türleri:

Staphylococcus epidermidis, gram-pozitif çekirdeklerin salkım halinde bulunduğu streptok ... devamı

16 yıl önce 22181 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Geçmişten Günümüze Mikotoksinler ve Aflatoksinler

Mikotoksinler bilindiği üzere, küfler tarafından üretilen ikincil metabolitlerdir. ... devamı

16 yıl önce 17889 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünlerinde Oluşabilecek Mikrobiyolojik Tehlikeler

Sağlıksız, hijyenik olmayan ve kontrolsüz koşullarda üretilen et ve et ürünleri insanlarda pek çok h ... devamı

16 yıl önce 45767 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Salmonella Analizi

Salmonella, Gram (-), sporsuz, hareketli, kapsülsüz, fakültatif anaerob bir basildir. ... devamı

16 yıl önce 41212 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bakterilerin Üretilmesi

Mikroorganizmaların tanınabilmesi için öncelikle üretilebilmeleri gerekmektedir. ... devamı

16 yıl önce 22532 Okunma Mikrobiyolojik Analiz