1. ... devamı
Çapraz kontaminasyon, bakteri ve virüslerin kontamine olmuş bir yüzeyden, kontaminasyona maruz kalmamış başka ... devamı
DiaNatura Base, Bitkisel Özütlerden Elde Edilmiş Gıda Koruyucusu Ürün Sayfası için TIKLAYINIZ. ... devamı
Havada bulunan mikroorganizmalar, birim hacim hava içerisinde adet olarak ifade edilirler. ... devamı
Gıdalarda insan sağlığına olumsuz etki yaratan biyolojik ve fiziksel risklerden bahsetmiştik. ... devamı
Geçen haftaki yazımızda gıdadaki tehlikeler ve rizsk analizinden bahsederken Kimyasal, Fiziksel ve Biyolojik risklere de ... devamı
Gıdanın güvenliğini tehlikeye sokacak risklerin belirlenmesi ve azaltılması amacı ile oluşturulan planlı yaklaşıma ... devamı
Önemli türleri:
Staphylococcus epidermidis, gram-pozitif çekirdeklerin salkım halinde bulunduğu streptok ... devamı
Mikotoksinler bilindiği üzere, küfler tarafından üretilen ikincil metabolitlerdir. ... devamı
Sağlıksız, hijyenik olmayan ve kontrolsüz koşullarda üretilen et ve et ürünleri insanlarda pek çok h ... devamı
Salmonella, Gram (-), sporsuz, hareketli, kapsülsüz, fakültatif anaerob bir basildir. ... devamı
Mikroorganizmaların tanınabilmesi için öncelikle üretilebilmeleri gerekmektedir. ... devamı