Havada bulunan mikroorganizmalar, birim hacim hava içerisinde adet olarak ifade edilirler. ... devamı
Gıdalarda insan sağlığına olumsuz etki yaratan biyolojik ve fiziksel risklerden bahsetmiştik. ... devamı
Geçen haftaki yazımızda gıdadaki tehlikeler ve rizsk analizinden bahsederken Kimyasal, Fiziksel ve Biyolojik risklere de ... devamı
Gıdanın güvenliğini tehlikeye sokacak risklerin belirlenmesi ve azaltılması amacı ile oluşturulan planlı yaklaşıma ... devamı
Önemli türleri:
Staphylococcus epidermidis, gram-pozitif çekirdeklerin salkım halinde bulunduğu streptok ... devamı
Mikotoksinler bilindiği üzere, küfler tarafından üretilen ikincil metabolitlerdir. ... devamı
Sağlıksız, hijyenik olmayan ve kontrolsüz koşullarda üretilen et ve et ürünleri insanlarda pek çok h ... devamı
Salmonella, Gram (-), sporsuz, hareketli, kapsülsüz, fakültatif anaerob bir basildir. ... devamı
Mikroorganizmaların tanınabilmesi için öncelikle üretilebilmeleri gerekmektedir. ... devamı
Standart bir gıda mikrobiyolojisi laboratuvarı için, 20 m2 uygun bir alan olarak nitelendirilir. ... devamı
Gıdalarda indikatör mikroorganizmaların bulunması ürünlerin yetersiz hijyenik koşullarda işlendiğini, insan, t ... devamı
Yeryüzünde tüketime sunulan bütün gıda maddeleri belirli miktarda mikroorganizma içerirler. ... devamı