HABERLER

Gıda Yoluyla Bulaşan Zoonozlar-1

Son yıllarda gerek hayvan yetiştiriciliği, gerekse gıda işlenmesi, hazırlanması ve saklanması alanında büyük gelişm ... devamı

15 yıl önce 31429 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Isıl İşlem Uygulamalarının Süt ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

İnsan sağlığının korunması ve kaliteli bir hayat sürdürülebilmesinde yeterli ve dengeli beslenmenin öneml ... devamı

15 yıl önce 28399 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çapraz Kontaminasyon Nedir ?

Çapraz kontaminasyon, bakteri ve virüslerin kontamine olmuş bir yüzeyden, kontaminasyona maruz kalmamış başka ... devamı

15 yıl önce 62296 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Yapıdaki Gıda Koruyucuları Artık Türkiye'de

DiaNatura Base, Bitkisel Özütlerden Elde Edilmiş Gıda Koruyucusu Ürün Sayfası için TIKLAYINIZ. ... devamı

15 yıl önce 18942 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Havadaki Mikrobiyel Yükün Dezenfeksiyonu ve Standardı

Havada bulunan mikroorganizmalar,  birim hacim hava içerisinde adet olarak ifade edilirler. ... devamı

15 yıl önce 9508 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Kimyasal Tehlikeler

Gıdalarda insan sağlığına olumsuz etki yaratan biyolojik ve fiziksel risklerden bahsetmiştik. ... devamı

15 yıl önce 28480 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarada Biyolojik ve Fiziksel Tehlikeler

Geçen haftaki yazımızda gıdadaki tehlikeler ve rizsk analizinden bahsederken Kimyasal, Fiziksel ve Biyolojik risklere de ... devamı

15 yıl önce 34842 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalardaki Tehlikeler ve Risk Analizleri

Gıdanın güvenliğini tehlikeye sokacak risklerin belirlenmesi ve azaltılması amacı ile oluşturulan planlı  yaklaşıma ... devamı

15 yıl önce 41785 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Staphylococcus Cinsi Bakteriler

Önemli türleri:

Staphylococcus epidermidis, gram-pozitif çekirdeklerin salkım halinde bulunduğu streptok ... devamı

16 yıl önce 22576 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Geçmişten Günümüze Mikotoksinler ve Aflatoksinler

Mikotoksinler bilindiği üzere, küfler tarafından üretilen ikincil metabolitlerdir. ... devamı

16 yıl önce 18226 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünlerinde Oluşabilecek Mikrobiyolojik Tehlikeler

Sağlıksız, hijyenik olmayan ve kontrolsüz koşullarda üretilen et ve et ürünleri insanlarda pek çok h ... devamı

16 yıl önce 46707 Okunma Mikrobiyolojik Analiz