HABERLER

Sütte Homojenizasyon

Homojenizasyon Süt, emülsiyon halinde bulunan bir sıvıdır. ... devamı

4 ay önce 451 Okunma Diğer Ürünler

Tereyağında Reichert Meissl Sayısını Hesaplama

Tereyağının içeriğinde başka türden yağ olup , olmadığını belirlemek için Reichert-Meissl sayısı hesaplanmalı ... devamı

5 yıl önce 7623 Okunma Diğer Ürünler

Şalgam Suyu Üretim Teknolojisi

Şalgam suyu; ülkemize özgü, laktik asit fermantasyonu ile üretilen, kırmızı renkli, bulanık ve ekşi lezze ... devamı

7 yıl önce 26428 Okunma Diğer Ürünler

Taze Kaşar Peyniri Üretim Teknolojisi

Peynir, süt proteini kazeinin peynir mayası ve/veya peynir kültürü ile pıhtılaştırılması ve bu pıhtıdan p ... devamı

8 yıl önce 63079 Okunma Diğer Ürünler

Domates Salçası Üretim Teknolojisi

Salça Üretim Teknolojisi

İyi kaliteli bir salça ancak; dalında tam olarak olgunlaşmış, sağlıklı ve olab ... devamı

8 yıl önce 76448 Okunma Diğer Ürünler

Pekmez Üretimi

Pekmez üzüm, meyvelerin ezilerek kaynatılması ile üretilen yoğun, tatlı bir şuruptur. ... devamı

9 yıl önce 17319 Okunma Diğer Ürünler

Pastırma Üretim Teknolojisi

Et, tuz ve kırmızı biberin birbirine karıştırılarak, sarımsak ve çemenle bastırılıp güneş veya iste kurutulmasıyla ... devamı

9 yıl önce 24022 Okunma Diğer Ürünler

Dondurma Teknolojisi

Dondurmanın Tanımı: Dondurma süt, krema ve uygun diğer süt ürünleri, içilebilir nitelikteki su, yumu ... devamı

9 yıl önce 30885 Okunma Diğer Ürünler

Genel Çikolata Hamuru Yapımı

Çikolata hamurunun yapımını beş ana başlık altında toplayabiliriz. ... devamı

9 yıl önce 10889 Okunma Diğer Ürünler

Toplu Yemek Hizmeti Veren İşletmelerde Mutfak Hijyeni

Hijyen, insan hayatının her alanında ve döneminde önemlidir; ancak toplu üretim gerçekleştiren ve hizmet ... devamı

10 yıl önce 23496 Okunma Diğer Ürünler

Yoğurt Üretim Teknolojisi

Yoğurt üretiminde sütün toplanıp fabrikaya getirilmesinden itibaren hassas ve ayrıntılı bir kontrol ve analiz ... devamı

10 yıl önce 35211 Okunma Diğer Ürünler

Gıda Muhafaza Yöntemleri

Gıdaların muhafazasında uygulanan bütün yöntemlerin amacı, mikrobiyolojik ve enzimatik değişmeleri önleme ... devamı

10 yıl önce 47451 Okunma Diğer Ürünler