HABERLER

Sütte Homojenizasyon

Homojenizasyon Süt, emülsiyon halinde bulunan bir sıvıdır. ... devamı

2 yıl önce 1916 Okunma Diğer Ürünler

Tereyağında Reichert Meissl Sayısını Hesaplama

Tereyağının içeriğinde başka türden yağ olup , olmadığını belirlemek için Reichert-Meissl sayısı hesaplanmalı ... devamı

7 yıl önce 9837 Okunma Diğer Ürünler

Şalgam Suyu Üretim Teknolojisi

Şalgam suyu; ülkemize özgü, laktik asit fermantasyonu ile üretilen, kırmızı renkli, bulanık ve ekşi lezze ... devamı

9 yıl önce 32338 Okunma Diğer Ürünler

Taze Kaşar Peyniri Üretim Teknolojisi

Peynir, süt proteini kazeinin peynir mayası ve/veya peynir kültürü ile pıhtılaştırılması ve bu pıhtıdan p ... devamı

9 yıl önce 74099 Okunma Diğer Ürünler

Domates Salçası Üretim Teknolojisi

Salça Üretim Teknolojisi

İyi kaliteli bir salça ancak; dalında tam olarak olgunlaşmış, sağlıklı ve olab ... devamı

9 yıl önce 89759 Okunma Diğer Ürünler

Pekmez Üretimi

Pekmez üzüm, meyvelerin ezilerek kaynatılması ile üretilen yoğun, tatlı bir şuruptur. ... devamı

10 yıl önce 21425 Okunma Diğer Ürünler

Pastırma Üretim Teknolojisi

Et, tuz ve kırmızı biberin birbirine karıştırılarak, sarımsak ve çemenle bastırılıp güneş veya iste kurutulmasıyla ... devamı

10 yıl önce 28584 Okunma Diğer Ürünler

Dondurma Teknolojisi

Dondurmanın Tanımı: Dondurma süt, krema ve uygun diğer süt ürünleri, içilebilir nitelikteki su, yumu ... devamı

11 yıl önce 38540 Okunma Diğer Ürünler

Genel Çikolata Hamuru Yapımı

Çikolata hamurunun yapımını beş ana başlık altında toplayabiliriz. ... devamı

11 yıl önce 12912 Okunma Diğer Ürünler

Toplu Yemek Hizmeti Veren İşletmelerde Mutfak Hijyeni

Hijyen, insan hayatının her alanında ve döneminde önemlidir; ancak toplu üretim gerçekleştiren ve hizmet ... devamı

11 yıl önce 26294 Okunma Diğer Ürünler

Yoğurt Üretim Teknolojisi

Yoğurt üretiminde sütün toplanıp fabrikaya getirilmesinden itibaren hassas ve ayrıntılı bir kontrol ve analiz ... devamı

11 yıl önce 39926 Okunma Diğer Ürünler

Gıda Muhafaza Yöntemleri

Gıdaların muhafazasında uygulanan bütün yöntemlerin amacı, mikrobiyolojik ve enzimatik değişmeleri önleme ... devamı

11 yıl önce 60704 Okunma Diğer Ürünler