HABERLER

Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde Değişiklik

Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayınl ... devamı

9 yıl önce 7145 Okunma Diğer Ürünler

Fırıncılık ve Pastane Mamulleri Üretimi Hijyen Şartları (1. bölüm)

Fırın ve pastane gibi unlu mamüllerin üretildiği işyerlerinin uyması gereken pek çok hijyenik kriter vardır. ... devamı

9 yıl önce 24077 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tarhana Üretimi ve Mikrobiyolojik Analizler

Ülkemizde sıklıkla tüketilen tarhana çorbası buğday unu, yoğurt, maya ve çeşitli sebzeler kullanılarak yapılmaktadır. ... devamı

9 yıl önce 11760 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hijyen Derecelendirme Sistemi

Restoranlarda tükettiğimiz gıdaların üretim ortamlarının hijyen kriterlerine uygunluğunu bilmek tüketiciye güven veren bir ol ... devamı

9 yıl önce 8696 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sofralarda Yeni Lezzet; Siyah Pirinç

Sofralarımızda yeni bir lezzet olan siyah pirinç, beyaz pirince göre daha fazla besin değerine sahiptir. ... devamı

9 yıl önce 7295 Okunma Diğer Ürünler

Dezenfektan Aktivitesini Etkileyen Faktörler ve Dezenfektan Etkinliğinin Değerlendirilmesi

Bakterinin dezenfektan tarafından öldürülmesinin, dezenfektan konsantrasyonu ve bakterinin dezenfektanla temas süresine bağlı ... devamı

9 yıl önce 13301 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi

Tavsiye edilen tüketim tarihi, bir gıda maddesinin kalitesini (örneğin lezzeti) en üst düzeyde korumasının makul olarak bekle ... devamı

9 yıl önce 22203 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ihlamur Çayı

ıhlamur bitkisi özellikle kış aylarında çay olarak tüketilen bir bitkidir. ... devamı

9 yıl önce 12420 Okunma Diğer Ürünler

Lipolitik Mikroorganizmalar

Lipolitik mikroorganizmalar özellikle süt ürünlerinde süt yağını parçalayarak istenmeyen tat ve kokulara neden olurlar. ... devamı

10 yıl önce 14316 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bakanlıktan Peynir Satışına Açıklama

Bakanlık, peynirlerin pazarlarda uygun şartlarda satışının gerçekleşebileceğini açıkladı. ... devamı

10 yıl önce 7208 Okunma Diğer Ürünler

Kanatlı ve Tavşanımsı Etlerin Kesimhane İşlemleri

Çiftlikte Kesilen Küçük Miktarlardaki Kanatlı ve Tavşanımsı Etlerinin Doğrudan Arzına Dair Yönetmelik yayınlandı. ... devamı

10 yıl önce 12056 Okunma Diğer Ürünler

Okullarda Uygulanması Gereken Hijyenik Şartlar

Okullarda hijyen kuralları gereği, tuvaletlere ve kantinlere hijyenik paspas konabilir. ... devamı

10 yıl önce 13012 Okunma Mikrobiyolojik Analiz