Nar ekşisi üretimi nar suyu içindeki şekerin karamelize olması ve suyunun uçurulmasıyla elde edilir. ... devamı
İrmik veya una yumurta eklenerek elde edilen kuru hamurdan yapılan yemeğe makarna denir. ... devamı
Hayvan yemi üretimi fabrikalarda uygun hammaddelerin kullanımıyla gerçekleşir. ... devamı
Tereyağının içeriğinde başka türden yağ olup , olmadığını belirlemek için Reichert-Meissl sayısı hesaplanmalıdır ... devamı
Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılması ... devamı
Sebzeler vücuttaki metabolik faaliyetleri düzenleyen enzimleri içerirler. ... devamı
Humus, daha çok Ortadoğu'da, İsrail'de sıkça tüketilmekle birlikte Türkiye, Ermenistan ve Yunanistan gibi ülkelerde de gelene ... devamı
Tahinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve pazarlanm ... devamı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Türk Gıda Kodeksi Çay Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ... devamı
Bitkisel atık yağların depolanması, satışı, limitleri ve pek çok özelliği ile ilgili sorumlulukları düzenleyen yönetmelik geç ... devamı
Tahin, susam (Sesamum indicum L. ... devamı
Meyveyi muhafaza etmenin yollarından biri şekerle marmelat yapmaktır. Taze ve kuru meyvelerden yapılabilir ... devamı