Tüm dünyaca bilinen peynirlerden biri olan Mozzarella peyniri İtalya'da doğmuştur. ... devamı
Sık tüketilen siyah çay, Camellia sinensis (Linnaeus) O. ... devamı
Bir önceki yazımızda su ürünlerini uzun süre muhafaza etmek için işleme aşamalarına hazırlıktan bahsetmiştik (bkz. ... devamı
Su Ürünleri tazeliğini uzun sure muhafaza edilebilmesi için bazı işlemlerden geçirilmelidir. ... devamı
Maden suyu, jeolojik ve fiziksel olarak koruma altında tutulan yeraltı sularından kuyu açılarak veya kaynaktan doldurularak e ... devamı
süttozu nedir, kondense süt nedir, koyulaştırılmış süt, kurutulmuş süt, süt kurutma, süttozu nasıl üretilir, süttozu kullanım ... devamı
Trileçe orjinal adıyla "Tres Leches" ispanyolcada "Üç Süt" anlamına gelmektedir. 19. ... devamı
zeytin salamurası, zeytin tuz oranı, zeytin fermantasyonu, zeytinde görülen bozulmalar, zeytindeki bakteriler, zeytindeki may ... devamı
zeytin üretimi, sofralık zeytin nasıl yapılır, sofralık zeytin üretim aşamalar, zeytin üretiminde dikkat edilmesi gerekenler, ... devamı
turşu bozulması, turşu küflenmesi, turşu rengi değişmesi, turşu bozulur mu, turşularda bozulma nasıl olur, turşunun raf ömrü, ... devamı
turşu üretimi, turşu analizleri, turşudaki bakteriler, turşu küflenmesi, turşu mayalanması, turşu yapımı, turşu malzemeleri, ... devamı
duyusal analiz nedir, duyusal analiz teknikleri, duyusal analiz yöntemleri, duyusal testler nasıl yapılır, duyusal testler na ... devamı