HABERLER

Deri Sanayiide Kullanılan Tuzun Rolü

dericilikte koruma, deri sanayi, tuzdaki mikroorganizma, koruyucu olarak tuz ... devamı

11 yıl önce 16601 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzeme Üretiminde Hijyen

İnsan sağlığı ve hijyen konularının gittikçe önem kazandığı günümüzde, ambalaj ve gıda güvenliği ilişkisi ön plana çıkarken, ... devamı

11 yıl önce 12864 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Laboratuvarlarda Dezenfeksiyon Amaçlı Alkol Kullanımı

Laboratuvarlarda genelde yüzey silmek için alkoller kullanılır, burada alkol kullanımın yeterlilik düzeyi üzerinde biraz dura ... devamı

11 yıl önce 61608 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kozmetik Ürünlerde Mikrobiyal Büyüme

İçeriği yoğun olarak kimyasal maddelerden oluşan bir üründen bahsettiğimiz için, aklımıza doğrudan üzerinde küf-maya-bakteri ... devamı

11 yıl önce 15367 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Koruyucu Maddeler

Gıda korumada amaç, gıdaların ilk günkü özelliklerini mümkün mertebe koruyarak daha uzun süre saklayabilmektir, yani raf ömrü ... devamı

11 yıl önce 24967 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Güvenliğinde Mikrobiyolojik Kriterler

Mikrobiyolojik kriter oluşturabilmek için gıdada bulunan mikroorganizma gruplarının belirlenmesi, bunların toksin veya metabo ... devamı

11 yıl önce 20132 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kozmetik Ürünlerin Üretiminde Mikrobiyolojik Kriterler

Tıraş kremleri, dudak boyaları, şampuanlar, göz farları gibi kozmetik ürünler mikroorganizma üremesine duyarlıdırlar. ... devamı

11 yıl önce 23881 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Güvenliğini Tehdit Eden Kimyasallar

Gıda güvenliğinin sağlanması, halk sağlığının korunması ve gıda üretimi için yaşamsal öneme sahip bir konudur. ... devamı

11 yıl önce 14955 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Kaynaklı Salmonella Enfeksiyonları

Dünya genelinde alınan önlem ve kontrol uygulamalarına rağmen gıda kaynaklı Salmonella enfeksiyonları halk sağlığını tehdit e ... devamı

11 yıl önce 8366 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Çiğ Köfte Üretiminde Yeni Uygulamalar

Çiğ köfte; Doğu Anadolu Bölgesine özgü yöresel bir gıda olup, bulgur, pul biber, kimyon, nar eksişi, maydanoz, ceviz, nane, s ... devamı

11 yıl önce 17665 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Meyve Sularında Alicyclobacillus Tespiti

Meyve suları, asitliklerinin yüksek olması nedeniyle bakteri gelişimine olanak sağlamayan güvenli gıdalar olarak değerlendiri ... devamı

12 yıl önce 17582 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği (Yeni)

Bu Yönetmeliğin amacı, tüketici ve insan sağlığını, tüketici haklarını, gıda satışında adaletin sağlanmasını ve uygun durumla ... devamı

12 yıl önce 9659 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği