HABERLER

Çayda Kafein Tayini

Türk Gıda Kodeksi Siyah Çay Tebliği'nde, çayın kuru maddesinde bulunması gereken kafein limitleri belirtilmiştir. ... devamı

13 yıl önce 17166 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yağlarda Peroksit Sayısının Hesaplanması

Yağlarda Peroksit Sayısının Hesaplanması ... devamı

13 yıl önce 39442 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği Kapsamındaki Kimyasal Parametreler

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği Kapsamında Çalışılan Fiziksel ve Kimyasal Parametreler ... devamı

13 yıl önce 10294 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği Kapsamındaki Mikrobiyolojik Parametreler

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği kapsamında çalışılan parametreler ... devamı

13 yıl önce 17572 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Legionella Analizinde Kullanılan Metodlar

Legionella bakterisinin analizinin yapılabilmesi için soğutma kuleleri, musluklat, duş başlıkları, havalandırma sistemlerinde ... devamı

13 yıl önce 13818 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Laktik Asit Bakterilerinin Mikrobiyolojik Analizi

Laktik asit bakterileri genellikle besin içeriği bakımından zengin olan ortamlarda, örneğin süt, et ve sebzelerde bulunmaktad ... devamı

13 yıl önce 29556 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Fermente Gıdalar ve Laktik Asit Bakterileri

Fermente gıdalar, çeşitli bakteri ve mantar türlerinin, fermentasyon adı veirlen tepkimeleri gerçekleştirmesi yardımıyla üret ... devamı

13 yıl önce 99868 Okunma Diğer Ürünler

Pastırmanın Özellikleri ve Üretiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pastırma, tamamıyla Türklerin buluşu olan ve kendine özgü bir et konservesidir. ... devamı

13 yıl önce 32076 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Pastırma Üretim Teknolojisi

Pastırma, büyük baş hayvan karkaslarının belirli bölgelerinden çıkarılan etlerin tuzlanması, yıkanması, kurutulması ve çemenl ... devamı

13 yıl önce 35082 Okunma Diğer Ürünler

Et ve Et Ürünlerinde Duyusal, Fiziksel ve Serolojik Muayene

Et ve Et ürünleri kesim anından, tüketici ile buluşuncaya kadar bir takım kontrol süreçlerinden geçmelidir. ... devamı

13 yıl önce 27225 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ekmek Üretiminde Temel ve Yardımcı Bileşenler ve Hamur Üzerine Etkileri

Ekmek yapımında temel bileşen un, tuz ve suyun yanında pek çok farklı madde de yardımcı maddeler olarak kullanılmaktadır ... devamı

13 yıl önce 32447 Okunma Diğer Ürünler

Süt ve Süt Ürünlerinde Kimyasal Analizler-3

Sütte yapılan kimyasal analizler ... devamı

13 yıl önce 46319 Okunma Mikrobiyolojik Analiz