HABERLER

Bebeklerde Gıda Alerjileri

Gıda alerjileri her yaşta görülebilmekle birlikte, en çok bebekleri ve çocukları etkilerler. ... devamı

13 yıl önce 12560 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balda HMF (Hidroksimetil furfurol) Tayini

Balların uzun süre yüksek sıcaklıkta ısıtılması ya da uzun süre kötü koşullarda depolanması balın besin maddeleri içeriğinin ... devamı

13 yıl önce 56931 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Membran Filtrasyon Yöntemi ile Mikrobiyolojik Analizler

Su analizleri başta olmak üzere, büyük partikülller içermeyen sıvıların mikrobiyolojik analizlerinde membran filtrasyon yönte ... devamı

13 yıl önce 54299 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Mohr Yöntemi İle Tuz Tayini

Gıdalarda tuz, kimyasal olarak sodyum klorür (NaCl) formda bulunur. ... devamı

13 yıl önce 74462 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çikolatada Yağsız Kakao Kitlesi Analizi

Bu analiz, çikolata örneklerinde yağsız kakao kitlesi analizi yapmak için kullanılır. ... devamı

13 yıl önce 17190 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Beyaz Şeker Mi Esmer Şeker Mi

Esmer şeker, beyaz kristal şekerin ön işlemlerden geçirilmiş ve gıda saflığına ulaştırılmış bir miktar şeker kamışı melasıyla ... devamı

13 yıl önce 54807 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Listeria Monocytogenes Analizi

Listeriosis, L. monocytogenes'in sebep olduğu genel hastalık grubuna verilen isimdir. Listeria monocytogenes (L. ... devamı

13 yıl önce 34826 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kuru Kayısıda Kükürt Miktarı Tayini

Kükürtleme sırasında oluşan kükürt dioksit gazı renk değişiminin yanı sıra hastalık ve zararlılara karşı meyveyi korumaktadır ... devamı

13 yıl önce 62223 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Beggiatoa Bakterisi Nedir?

Beggiatoa, algo bakteriler olarak adlandırılan şubeye ait, suda yaşayan, renksiz sülfo bakteriler takımından, mavi su yosunla ... devamı

13 yıl önce 20489 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Trans Yağ Nedir

Trans yağlar; sıvı bitki yağlarının hidrojen ile doyurulması sonucu oluşan yağlardır. ... devamı

13 yıl önce 49198 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Pekmez Üretimi

Pekmez üzüm, meyvelerin ezilerek kaynatılması ile üretilen yoğun, tatlı bir şuruptur. ... devamı

13 yıl önce 31164 Okunma Diğer Ürünler

Rope Sporu ve Analizi

Rop, toprak kökenli olan Bacillus subtilis suşlarının gelişmesi ile ekmeklerde görülen bir bozukluktur. ... devamı

13 yıl önce 23513 Okunma Mikrobiyolojik Analiz