Türk Gıda Kodeksi Siyah Çay Tebliği'nde, çayın kuru maddesinde bulunması gereken kafein limitleri belirtilmiştir. ... devamı
Yağlarda Peroksit Sayısının Hesaplanması ... devamı
İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği Kapsamında Çalışılan Fiziksel ve Kimyasal Parametreler ... devamı
İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği kapsamında çalışılan parametreler ... devamı
Legionella bakterisinin analizinin yapılabilmesi için soğutma kuleleri, musluklat, duş başlıkları, havalandırma sistemlerinde ... devamı
Laktik asit bakterileri genellikle besin içeriği bakımından zengin olan ortamlarda, örneğin süt, et ve sebzelerde bulunmaktad ... devamı
Fermente gıdalar, çeşitli bakteri ve mantar türlerinin, fermentasyon adı veirlen tepkimeleri gerçekleştirmesi yardımıyla üret ... devamı
Pastırma, tamamıyla Türklerin buluşu olan ve kendine özgü bir et konservesidir. ... devamı
Pastırma, büyük baş hayvan karkaslarının belirli bölgelerinden çıkarılan etlerin tuzlanması, yıkanması, kurutulması ve çemenl ... devamı
Et ve Et ürünleri kesim anından, tüketici ile buluşuncaya kadar bir takım kontrol süreçlerinden geçmelidir. ... devamı
Ekmek yapımında temel bileşen un, tuz ve suyun yanında pek çok farklı madde de yardımcı maddeler olarak kullanılmaktadır ... devamı
Sütte yapılan kimyasal analizler ... devamı