Helal, dinin kurallarına aykırı olmayan, dinî bakımdan yasaklanmamış olan, dinî bakımdan izin verilmiş anlamına gel ... devamı
Sağlıklı bir vücut için, en önemli etken yeterli ve dengeli yani, sağlıklı beslenmektir. ... devamı
Su, canlıların hayatını sürdürmesi için gerekli olan ve bu sebeple hayati önem taşıyan, dünya ... devamı
Listeria monocytogenes, insanlarda ve hayvanlarda hastalığa neden olan en önemli gıda kaynaklı patojenlerden biridir. ... devamı
Üretim alanlarında, üretilen ürün kadar, üretim yapılan ortamın da hijyenik olması gerekir. ... devamı
Tahıllar ve tahıl ürünleri ile üretilen gıdalar, mikrobiyal kontaminasyon açısından oldukça ... devamı
Özellikle büyük şehirlerde, iş hayatının yoğunluğu ve iş yerleri ile evlerin arasındaki mesafelerin uz ... devamı
Aralık 2011 itibariyle değişmiş olan Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği'ni paylaşmaya devam ediy ... devamı
Tahıllar, tahıllardan elde edilen unlar ve unlu mamüller, beslenmemizin önemli bir kısmını oluşturan karbonhidrat v ... devamı
Havadaki mikrobiyal yükün ölçülmesinde, klasik yöntem olan petri açma metodu ... devamı
Tüm gıda ürünlerinde olduğu gibi, et ve et ürünlerinin üretiminde de dikkat edilmesi g ... devamı
Halk arasında şeker hastalığı olarak da bilinen diyabet hastalığı (Diabetes Mellitus), tüm toplumlarda yaygın olarak g ... devamı