HABERLER

Fast Food Sektörü

Türkçe'ye ayak üstü yemek veya hızlı yemek olarak çevrilebilen fast-food terimi dilimize ingilizce' ... devamı

10 yıl önce 15398 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Tuz Kullanımı Azaltıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın açıklamasına göre pek çok  gıdadaki tuz kullanımı azaltıld ... devamı

10 yıl önce 10088 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Probiyotik Mikroorganizmalar

Bağırsaklarımızda faydalı ve zararlı olmak üzere pek çok bakteri yaşamaktadır. ... devamı

10 yıl önce 21750 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yumurta İçin Yeni Standartlar

Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği   Tebliğ, evcil tavuktan (Gallus gallus var. ... devamı

10 yıl önce 16572 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türkiye'de Beyaz Çay Üretimi

Beyaz Çay

Türkiye'de üretimine geçtiğimiz yıl başlanan beyaz çay, yaş çayın tepe tomurcuğ ... devamı

10 yıl önce 27497 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kaymak Nasıl Yapılır?

Kaymak sütün yağını yoğunlaştırarak elde edilen lezzetli bir süt ürünüdür. ... devamı

10 yıl önce 74353 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Endüstrisinde Fındık

Fındık meyvesi insan yaşamında ve insan sağlığında oldukça önemli yer tutan besin maddelerinden bir tanesidir. ... devamı

10 yıl önce 19105 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Mikrobiyolojide Sonuç Farklılıkları

Mikrobiyoloji analizlerinde farklı sonuç alınmasının birçok sebebi olabilir. ... devamı

10 yıl önce 7992 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Peynir Üretimindeki Önemli Mayalar

Peynir fermantasyon veya mayalama ile süt proteini olan kazeinin koagüle edilmesi yani pıhtılaştırılması ile elde ... devamı

10 yıl önce 22877 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Akıllı Ambalajlama Teknolojisi

Ambalajlama; taze ve işlenmiş gıdaların kalitesinin, depolama, taşıma ve tüketimine kadar geçen süre içe ... devamı

10 yıl önce 27393 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kültür Mantarı Üretiminde Bakterilerin Önemi

Dünyada ve ülkemizde beslenmedeki önemi gittikçe artan ürünlerden biri de mantardır. ... devamı

10 yıl önce 19728 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

E.coli Koliform Kromojenik Besiyeri (CCA)

Condalab'ın üretmiş olduğu bir E.coli  Koliform kromojenik besiyeri (CCA), su ve gıda örneklerinden E. ... devamı

10 yıl önce 23207 Okunma Mikrobiyolojik Analiz