HABERLER

E.coli Koliform Kromojenik Besiyeri (CCA)

Condalab'ın üretmiş olduğu bir E.coli  Koliform kromojenik besiyeri (CCA), su ve gıda örneklerinden E. ... devamı

11 yıl önce 23624 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Biyofilm Nedir?

Hayatın pek çok alanında görülebilen biyofilmler, gıda sanayisini ilgilendiren en önemli sorunlardan biri ... devamı

11 yıl önce 33736 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Vancomycin Dirençli Enterokoklar

Chromogenic Agar for Vancomycin-Resistant Enterococcus  (VRE) besiyeri  Vancomycin – Dirençli Ent ... devamı

11 yıl önce 9645 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Raf Ömrü Hesaplanması

Neden raf ömrü analizi yapılır?   Gıda güvenliği açısından raf ömrü süresi çok ... devamı

11 yıl önce 40865 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Heterotrofik Bakteri Analizi

  Minimal organik besin düzeyinde büyüyebilen heterotrofik mikroorganizmalar, su arıtma sistemlerinde g ... devamı

11 yıl önce 10861 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şaraptaki Mikroorganizmalar

Şarap Üretimi

Şarap, taze üzüm veya şırasından elde edilir. ... devamı

11 yıl önce 22252 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Biradaki Mikroorganizmalar

  Bira Üretimi    Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanan sta ... devamı

11 yıl önce 16090 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Enterococcus ve Enterobacteriaceae Karşılaştırması

"Entero" kelimesiyle başlayan bu iki bakteri grubu zaman zaman birbirleriyle karıştırılabilmektedir. ... devamı

11 yıl önce 20281 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Deri Sanayiide Kullanılan Tuzun Rolü

Dericilik günümüzde çok geniş bir iş sahasına sahiptir. ... devamı

11 yıl önce 16973 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Laboratuvarlarda Dezenfeksiyon Amaçlı Alkol Kullanımı

İşletmelerde bulunan mikrobiyoloji laboratuvarlarında son üründen kullanma suyuna çeşitli mikrobiyolojik ana ... devamı

11 yıl önce 62205 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kozmetik Ürünlerde Mikrobiyal Büyüme

Kremler, şampuanlar, losyonlar, rujlar, parfümler, ıslak mendiller, rimeller, saç spreyleri… Bazen temizlik, ... devamı

11 yıl önce 15751 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Güvenliğinde Mikrobiyolojik Kriterler

Gıda güvenliği, FAO-WHO Codex Alimentarius uzmanlar komisyonu tarafından " sağlıklı ve kusursuz gıda üretimi sağlam ... devamı

11 yıl önce 20712 Okunma Mikrobiyolojik Analiz