HABERLER

Bebeklerde Gıda Alerjileri

Gıdalar insanlarda çeşitli reaksiyonlara sebep olabilirler. ... devamı

13 yıl önce 12212 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Beyaz Şeker Mi Esmer Şeker Mi

Şeker, günlük hayatımızda tüketmekten keyif aldığımız hemen her gıdanın içerisinde doğal veya yapay olara ... devamı

13 yıl önce 53408 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Beggiatoa Bakterisi Nedir?

Çevre ve Orman Bakanlığı “Denizlerde Kurulan Balık Yetiştiriciliği Tesislerinin İzlenmesine İlişkin Tebliğ” ... devamı

13 yıl önce 19911 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Trans Yağ Nedir

Gıdalardaki yağlar veya daha bilimsel bir ifadeyle onların yağ asitleri başlıca üç çesit yağ asidinden olusmak ... devamı

13 yıl önce 48324 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şarbon (Anthrax) Hastalığı

Bacillus cereus ve sebep olduğu gıda zehirlenmeleri ile ilgili daha önce bir makale yayınlamıştık. ... devamı

13 yıl önce 21224 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği Kapsamındaki Kimyasal Parametreler

Kaynak Sularında Parametreler:   Fiziksel:   Renk (Pt/Co): 5 birim       & ... devamı

13 yıl önce 10448 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği Kapsamındaki Mikrobiyolojik Parametreler

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği kapsamında çalışılan parametreler
  İçme-Kull ... devamı

13 yıl önce 17763 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünlerinde Duyusal, Fiziksel ve Serolojik Muayene

Duyusal Muayene

Etin Rengi:
Soluk, hafif kırmızı ve koyu kırmızı arasında değişebilir. ... devamı

13 yıl önce 27567 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İçme ve kullanma Sularında Dezenfeksiyon

Su, hayatın devamı için vazgeçilmez olan tek besin maddesidir. ... devamı

13 yıl önce 71912 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bebek Mamalarında Nitrit ve Nitrat tayini

Bebek mamaları gerek mikrobiyolojik, gerekse kimyasal açıdan hassas ve riskli besinlerdir. ... devamı

13 yıl önce 14437 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Soya ve Soya Ürünleri

Bitkiler haricindeki tüm canlılar, hem gelişmeyi sürdürmek, hem de sağlıklı dokuların bakımını ve sürekli ... devamı

13 yıl önce 19900 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Meyve Suyu Üretiminde Riskler ve Mikrobiyolojik Analizler

Su, doğumdan itibaren, insan hayatındaki en gerekli besin kaynağıdır. ... devamı

14 yıl önce 29369 Okunma Mikrobiyolojik Analiz