HABERLER

Havanın Mikrobiyal Yükü ve Ortam Havası Dezenfeksiyonu Nedir?

  Havadaki mikrobiyal yükün ölçülmesinde, klasik yöntem olan petri açma metodu ... devamı

13 yıl önce 43029 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kriterler

  Tüm gıda ürünlerinde olduğu gibi, et ve et ürünlerinin üretiminde de dikkat edilmesi g ... devamı

13 yıl önce 21848 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şeker Hastalığı (Diyabet) ve Çeşitleri

Halk arasında şeker hastalığı olarak da bilinen diyabet hastalığı (Diabetes Mellitus), tüm toplumlarda yaygın olarak g&# ... devamı

13 yıl önce 35113 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bebeklerde Gıda Alerjileri

Gıdalar insanlarda çeşitli reaksiyonlara sebep olabilirler. ... devamı

13 yıl önce 12586 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Beyaz Şeker Mi Esmer Şeker Mi

Şeker, günlük hayatımızda tüketmekten keyif aldığımız hemen her gıdanın içerisinde doğal veya yapay olara ... devamı

13 yıl önce 54893 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Beggiatoa Bakterisi Nedir?

Çevre ve Orman Bakanlığı “Denizlerde Kurulan Balık Yetiştiriciliği Tesislerinin İzlenmesine İlişkin Tebliğ” ... devamı

13 yıl önce 20523 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Trans Yağ Nedir

Gıdalardaki yağlar veya daha bilimsel bir ifadeyle onların yağ asitleri başlıca üç çesit yağ asidinden olusmak ... devamı

13 yıl önce 49243 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şarbon (Anthrax) Hastalığı

Bacillus cereus ve sebep olduğu gıda zehirlenmeleri ile ilgili daha önce bir makale yayınlamıştık. ... devamı

13 yıl önce 21638 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği Kapsamındaki Kimyasal Parametreler

Kaynak Sularında Parametreler:   Fiziksel:   Renk (Pt/Co): 5 birim       & ... devamı

13 yıl önce 10839 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği Kapsamındaki Mikrobiyolojik Parametreler

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği kapsamında çalışılan parametreler
  İçme-Kull ... devamı

13 yıl önce 18302 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünlerinde Duyusal, Fiziksel ve Serolojik Muayene

Duyusal Muayene

Etin Rengi:
Soluk, hafif kırmızı ve koyu kırmızı arasında değişebilir. ... devamı

13 yıl önce 28322 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İçme ve kullanma Sularında Dezenfeksiyon

Su, hayatın devamı için vazgeçilmez olan tek besin maddesidir. ... devamı

14 yıl önce 73739 Okunma Mikrobiyolojik Analiz