HABERLER

Peynir Tebliğinde Önemli Değişiklikler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, peynirin tuz oranı,  yağ oranı ve etiket bilgileri standartlarını belirleyen tebl ... devamı

10 yıl önce 12178 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Reçel Üretimi ve Analizleri

Reçel Üretimi   Türk Standartları tanımına göre ise reçel; reçel yapmaya elverişli olgu ... devamı

10 yıl önce 47947 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Boza Üretimi ve Analizleri

Boza; darı, mısır ve pirincin ezilmesi, kabuk kısımlarının ayrılması, su katılarak pişirilmesi ve süzüldükten ... devamı

10 yıl önce 30095 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sakız Üretimi ve Analizleri

Türk Gıda Kodeksi sakız tebliğinde sakız; sakız mayası, diğer bileşenler, izin verilen katkı ve aroma maddeleri ile tek ... devamı

10 yıl önce 28567 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Meze Çeşitleri ve Analizleri

Mezeler güzel bir akşam yemeğinin başlangıç tabağı kabul edilir. ... devamı

10 yıl önce 25233 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Lahmacunla İlgili Yeni Kriter

Türk Standartları Enstitüsünün 12.01. ... devamı

10 yıl önce 8527 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahıl Depolarındaki Önemli Unsurlar

Tahılların muhafazasının temel amacı, tanenin tüm besin maddelerini ve işleme değerini taze hububattaki durumuyla m ... devamı

10 yıl önce 18182 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Zeytinyağı Kalite Kriterleri

Zeytinyağı, zeytinin etli meyvesinin, çekirdeğiyle birlikte sıkılmasıyla elde edildiği için, tohumlardan elde edi ... devamı

10 yıl önce 25205 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Zeytinyağı ve Çeşitleri

Zeytinyağı nedir?   Zeytinyağı; zeytin meyvesinin mekanik yollarla işlenmesiyle elde edilen, bitkisel yağlar içe ... devamı

10 yıl önce 16633 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Fast Food Sektörü

Türkçe'ye ayak üstü yemek veya hızlı yemek olarak çevrilebilen fast-food terimi dilimize ingilizce' ... devamı

10 yıl önce 14935 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Tuz Kullanımı Azaltıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın açıklamasına göre pek çok  gıdadaki tuz kullanımı azaltıld ... devamı

10 yıl önce 9589 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Probiyotik Mikroorganizmalar

Bağırsaklarımızda faydalı ve zararlı olmak üzere pek çok bakteri yaşamaktadır. ... devamı

10 yıl önce 21150 Okunma Mikrobiyolojik Analiz