Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, peynirin tuz oranı, yağ oranı ve etiket bilgileri standartlarını belirleyen tebl ... devamı
Reçel Üretimi Türk Standartları tanımına göre ise reçel; reçel yapmaya elverişli olgu ... devamı
Boza; darı, mısır ve pirincin ezilmesi, kabuk kısımlarının ayrılması, su katılarak pişirilmesi ve süzüldükten ... devamı
Türk Gıda Kodeksi sakız tebliğinde sakız; sakız mayası, diğer bileşenler, izin verilen katkı ve aroma maddeleri ile tek ... devamı
Mezeler güzel bir akşam yemeğinin başlangıç tabağı kabul edilir. ... devamı
Türk Standartları Enstitüsünün 12.01. ... devamı
Tahılların muhafazasının temel amacı, tanenin tüm besin maddelerini ve işleme değerini taze hububattaki durumuyla m ... devamı
Zeytinyağı, zeytinin etli meyvesinin, çekirdeğiyle birlikte sıkılmasıyla elde edildiği için, tohumlardan elde edi ... devamı
Zeytinyağı nedir? Zeytinyağı; zeytin meyvesinin mekanik yollarla işlenmesiyle elde edilen, bitkisel yağlar içe ... devamı
Türkçe'ye ayak üstü yemek veya hızlı yemek olarak çevrilebilen fast-food terimi dilimize ingilizce' ... devamı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın açıklamasına göre pek çok gıdadaki tuz kullanımı azaltıld ... devamı
Bağırsaklarımızda faydalı ve zararlı olmak üzere pek çok bakteri yaşamaktadır. ... devamı