İzmit’e özgü bir helva olan pişmaniye neredeyse tüm ülkede severek tüketilmekte olan bir tatl ... devamı
Türk Standartları Enstitüsü (TSE), "Türk Baklavasına standart getirildi. ... devamı
Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği’nde ürün etiketleri, satış kuralları, bazı ... devamı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, peynirin tuz oranı, yağ oranı ve etiket bilgileri standartlarını belirleyen tebl ... devamı
Reçel Üretimi Türk Standartları tanımına göre ise reçel; reçel yapmaya elverişli olgu ... devamı
Boza; darı, mısır ve pirincin ezilmesi, kabuk kısımlarının ayrılması, su katılarak pişirilmesi ve süzüldükten ... devamı
Türk Gıda Kodeksi sakız tebliğinde sakız; sakız mayası, diğer bileşenler, izin verilen katkı ve aroma maddeleri ile tek ... devamı
Mezeler güzel bir akşam yemeğinin başlangıç tabağı kabul edilir. ... devamı
Türk Standartları Enstitüsünün 12.01. ... devamı
Tahılların muhafazasının temel amacı, tanenin tüm besin maddelerini ve işleme değerini taze hububattaki durumuyla m ... devamı
Zeytinyağı, zeytinin etli meyvesinin, çekirdeğiyle birlikte sıkılmasıyla elde edildiği için, tohumlardan elde edi ... devamı
Zeytinyağı nedir? Zeytinyağı; zeytin meyvesinin mekanik yollarla işlenmesiyle elde edilen, bitkisel yağlar içe ... devamı