HABERLER

Süttozu Nasıl Üretilir?

Süttozu nedir?    Yağlı, yağı kısmen veya tamamen alınmış sütten, kremadan veya bu ürünlerin ... devamı

11 yıl önce 32821 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Zeytin Salamurası ve Fermantasyon

Zeytin Üretiminde Salamura   Sıklıkla tükettiğimiz zeytinin oluştuğu andan soframıza gelinceye kadar pek & ... devamı

11 yıl önce 43924 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sofralık Zeytin Üretimi

Zeytin dünya üzerinde kuzey ve güney yarım kürede belirli paraleller arasında doğal yayılma alanı bulur. ... devamı

11 yıl önce 12837 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Turşulardaki Bozulmalar ve Önleme Şekilleri

Turşu üretimindeki en önemli süreçlerden biri fermantasyon sürecidir. ... devamı

11 yıl önce 240800 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Duyusal Analiz

Gıda kalitesi “tüketicinin tercihinde rol oynayan, her biri ayrı ayrı ölçülüp kontrol edilebi ... devamı

11 yıl önce 28481 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Pişmaniye Üretimi ve Özellikleri

İzmit’e özgü bir helva olan pişmaniye neredeyse tüm ülkede severek tüketilmekte olan bir tatl ... devamı

11 yıl önce 28259 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Baklava için TSE Standardı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), "Türk Baklavasına standart getirildi. ... devamı

11 yıl önce 15620 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Düzenleme

Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği’nde  ürün etiketleri, satış kuralları, bazı ... devamı

11 yıl önce 12558 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Peynir Tebliğinde Önemli Değişiklikler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, peynirin tuz oranı,  yağ oranı ve etiket bilgileri standartlarını belirleyen tebl ... devamı

11 yıl önce 13763 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Reçel Üretimi ve Analizleri

Reçel Üretimi   Türk Standartları tanımına göre ise reçel; reçel yapmaya elverişli olgu ... devamı

11 yıl önce 52419 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Boza Üretimi ve Analizleri

Boza; darı, mısır ve pirincin ezilmesi, kabuk kısımlarının ayrılması, su katılarak pişirilmesi ve süzüldükten ... devamı

11 yıl önce 32213 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sakız Üretimi ve Analizleri

Türk Gıda Kodeksi sakız tebliğinde sakız; sakız mayası, diğer bileşenler, izin verilen katkı ve aroma maddeleri ile tek ... devamı

11 yıl önce 31623 Okunma Mikrobiyolojik Analiz