HABERLER

Çiğ Sütün Üretimi, Depolanması ve Taşınması (2. bölüm)

Bir önceki yazı dizimizde çiğ sütün üretiminde hayvanların barındığı alanları ve sağım alanlarının h ... devamı

9 yıl önce 17827 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tarhana Üretimi ve Mikrobiyolojik Analizler

Geleneksel gıdalarımızdan biri olan tarhana; buğday unu, yoğurt, maya, çeşitli sebzeler ve baharatların karıştırılıp, y ... devamı

9 yıl önce 11405 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Dezenfektan Aktivitesini Etkileyen Faktörler ve Dezenfektan Etkinliğinin Değerlendirilmesi

 "Doğru dezenfektanla ve doğru uygulamalarla ortam ve malzemelerin dezenfekte edilmesi bu tip birçok infeksiyonun ... devamı

9 yıl önce 12793 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi

Raf ömrü gıdaların üzerinde nasıl belirtilir?   Raf ömrü, tavsiye edilen tüketim tarihi ... devamı

9 yıl önce 21225 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Lipolitik Mikroorganizmalar

Lipolitik mikroorganizmalar özellikle süt ürünlerinde süt yağını parçalayarak istenmeyen tat v ... devamı

9 yıl önce 13815 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Okullarda Uygulanması Gereken Hijyenik Şartlar

Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği   Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğr ... devamı

9 yıl önce 12528 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Nar Ekşisi ve Nar Ekşili Sos

Nar ekşisi nedir?   Nar suyunun içindeki şekerin karamelize olması ve suyunun uçurulmasıyla elde edilen bir ... devamı

9 yıl önce 30539 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik

Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebli ... devamı

9 yıl önce 4634 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sebzeleri Hazırlama Teknikleri

Sebzelerin Faydaları   Yeşil yapraklı sebzelerde yapılarının zayıf olması nedeniyle bileşimlerindeki suyu çok ko ... devamı

10 yıl önce 18487 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Humus Tarifi ve Uygulanan Analizler

Humus, daha çok Ortadoğu'da, İsrail'de sıkça tüketilmekle birlikte Türkiye, Ermenistan ve Yunanistan&nbs ... devamı

10 yıl önce 11068 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahin Üretimi ve Mikrobiyolojik Analizleri

  Tahin, susam (Sesamum indicum L. ... devamı

10 yıl önce 16675 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Marmelat Üretirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meyveyi  muhafaza etmenin yollarından biri şekerle marmelat yapmaktır. Taze ve kuru meyvelerden yapılabilir. ... devamı

10 yıl önce 12582 Okunma Mikrobiyolojik Analiz