Sebze çorbaları pratik kullanımları ve yüksek besin değerlerinden ötürü günümüz koşu ... devamı
Bir önceki yazımızda işletmelerde ortam ve yüzeylerin nasıl olması ve temizliğin nasıl yapılması gerektiğini, hijy ... devamı
Gıda güvenilirliğinin sağlanması için, gıdanın işyerine kabulünden dağıtım aşaması da dahil olmak üzere t ... devamı
Bir önceki yazı dizimizde çiğ sütün üretiminde hayvanların barındığı alanları ve sağım alanlarının h ... devamı
Geleneksel gıdalarımızdan biri olan tarhana; buğday unu, yoğurt, maya, çeşitli sebzeler ve baharatların karıştırılıp, y ... devamı
"Doğru dezenfektanla ve doğru uygulamalarla ortam ve malzemelerin dezenfekte edilmesi bu tip birçok infeksiyonun ... devamı
Raf ömrü gıdaların üzerinde nasıl belirtilir? Raf ömrü, tavsiye edilen tüketim tarihi ... devamı
Lipolitik mikroorganizmalar özellikle süt ürünlerinde süt yağını parçalayarak istenmeyen tat v ... devamı
Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğr ... devamı
Nar ekşisi nedir? Nar suyunun içindeki şekerin karamelize olması ve suyunun uçurulmasıyla elde edilen bir ... devamı
Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebli ... devamı
Sebzelerin Faydaları Yeşil yapraklı sebzelerde yapılarının zayıf olması nedeniyle bileşimlerindeki suyu çok ko ... devamı