HABERLER

Mozzarella Peyniri Üretimi

Tüm dünyaca bilinen peynirlerden biri olan Mozzarella peyniri İtalya'da doğmuştur. ... devamı

10 yıl önce 37866 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Siyah Çay ve Üretimi

Sık tüketilen siyah çay, Camellia sinensis (Linnaeus) O. ... devamı

10 yıl önce 17806 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Su Ürünlerinde Tazelik ve İşlemeye Hazırlık

Su Ürünleri tazeliğini uzun sure muhafaza edilebilmesi için bazı işlemlerden geçirilmelidir. ... devamı

10 yıl önce 14746 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Maden Suyu ve Analizleri

Maden Suyu / Mineralli Su nedir?   Maden suyu, jeolojik ve fiziksel olarak koruma altında tutulan yeraltı ... devamı

10 yıl önce 19090 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süttozu Nasıl Üretilir?

Süttozu nedir?    Yağlı, yağı kısmen veya tamamen alınmış sütten, kremadan veya bu ürünlerin ... devamı

10 yıl önce 29207 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Zeytin Salamurası ve Fermantasyon

Zeytin Üretiminde Salamura   Sıklıkla tükettiğimiz zeytinin oluştuğu andan soframıza gelinceye kadar pek & ... devamı

10 yıl önce 39068 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sofralık Zeytin Üretimi

Zeytin dünya üzerinde kuzey ve güney yarım kürede belirli paraleller arasında doğal yayılma alanı bulur. ... devamı

10 yıl önce 11901 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Turşulardaki Bozulmalar ve Önleme Şekilleri

Turşu üretimindeki en önemli süreçlerden biri fermantasyon sürecidir. ... devamı

10 yıl önce 236867 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Duyusal Analiz

Gıda kalitesi “tüketicinin tercihinde rol oynayan, her biri ayrı ayrı ölçülüp kontrol edilebi ... devamı

10 yıl önce 26544 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Pişmaniye Üretimi ve Özellikleri

İzmit’e özgü bir helva olan pişmaniye neredeyse tüm ülkede severek tüketilmekte olan bir tatl ... devamı

10 yıl önce 25926 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Baklava için TSE Standardı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), "Türk Baklavasına standart getirildi. ... devamı

10 yıl önce 14076 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Düzenleme

Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği’nde  ürün etiketleri, satış kuralları, bazı ... devamı

10 yıl önce 11293 Okunma Mikrobiyolojik Analiz