HABERLER

Sebzeleri Hazırlama Teknikleri

Sebzelerin Faydaları   Yeşil yapraklı sebzelerde yapılarının zayıf olması nedeniyle bileşimlerindeki suyu çok ko ... devamı

10 yıl önce 19579 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Humus Tarifi ve Uygulanan Analizler

Humus, daha çok Ortadoğu'da, İsrail'de sıkça tüketilmekle birlikte Türkiye, Ermenistan ve Yunanistan&nbs ... devamı

10 yıl önce 11639 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahin Üretimi ve Mikrobiyolojik Analizleri

  Tahin, susam (Sesamum indicum L. ... devamı

10 yıl önce 17623 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Marmelat Üretirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meyveyi  muhafaza etmenin yollarından biri şekerle marmelat yapmaktır. Taze ve kuru meyvelerden yapılabilir. ... devamı

10 yıl önce 13215 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Mozzarella Peyniri Üretimi

Tüm dünyaca bilinen peynirlerden biri olan Mozzarella peyniri İtalya'da doğmuştur. ... devamı

10 yıl önce 39635 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Siyah Çay ve Üretimi

Sık tüketilen siyah çay, Camellia sinensis (Linnaeus) O. ... devamı

10 yıl önce 19764 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Su Ürünlerinde Tazelik ve İşlemeye Hazırlık

Su Ürünleri tazeliğini uzun sure muhafaza edilebilmesi için bazı işlemlerden geçirilmelidir. ... devamı

10 yıl önce 15561 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Maden Suyu ve Analizleri

Maden Suyu / Mineralli Su nedir?   Maden suyu, jeolojik ve fiziksel olarak koruma altında tutulan yeraltı ... devamı

10 yıl önce 20591 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süttozu Nasıl Üretilir?

Süttozu nedir?    Yağlı, yağı kısmen veya tamamen alınmış sütten, kremadan veya bu ürünlerin ... devamı

10 yıl önce 31598 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Zeytin Salamurası ve Fermantasyon

Zeytin Üretiminde Salamura   Sıklıkla tükettiğimiz zeytinin oluştuğu andan soframıza gelinceye kadar pek & ... devamı

10 yıl önce 42389 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sofralık Zeytin Üretimi

Zeytin dünya üzerinde kuzey ve güney yarım kürede belirli paraleller arasında doğal yayılma alanı bulur. ... devamı

10 yıl önce 12513 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Turşulardaki Bozulmalar ve Önleme Şekilleri

Turşu üretimindeki en önemli süreçlerden biri fermantasyon sürecidir. ... devamı

10 yıl önce 239259 Okunma Mikrobiyolojik Analiz