HABERLER

Listeria Monocytogenes Analizi

Listeriosis, L. monocytogenes'in sebep olduğu genel hastalık grubuna verilen isimdir. Listeria monocytogenes (L. ... devamı

13 yıl önce 33175 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kuru Kayısıda Kükürt Miktarı Tayini

Kükürtleme sırasında oluşan kükürt dioksit gazı renk değişiminin yanı sıra hastalık ve zararlılara karşı meyveyi korumaktadır ... devamı

13 yıl önce 60819 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Beggiatoa Bakterisi Nedir?

Beggiatoa, algo bakteriler olarak adlandırılan şubeye ait, suda yaşayan, renksiz sülfo bakteriler takımından, mavi su yosunla ... devamı

13 yıl önce 19697 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Trans Yağ Nedir

Trans yağlar; sıvı bitki yağlarının hidrojen ile doyurulması sonucu oluşan yağlardır. ... devamı

13 yıl önce 47950 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Pekmez Üretimi

Pekmez üzüm, meyvelerin ezilerek kaynatılması ile üretilen yoğun, tatlı bir şuruptur. ... devamı

13 yıl önce 30041 Okunma Diğer Ürünler

Rope Sporu ve Analizi

Rop, toprak kökenli olan Bacillus subtilis suşlarının gelişmesi ile ekmeklerde görülen bir bozukluktur. ... devamı

13 yıl önce 22498 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şarbon (Anthrax) Hastalığı

B. cereus ağırlıklı olarak gıda zehirlenmelerinden sorumluyken, aynı familyaya ait bir tür olan B. ... devamı

13 yıl önce 21086 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Koagulaz Pozitif Stafilokoklar

Gıdalarda stafilokokların aranması S. ... devamı

13 yıl önce 58225 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Hormon Kullanımı

Hormonların bilinçsizce ve aşırı miktarlada kullanımı, sadece kullanıldığı bitkiye değil, bu bitkiyi ve bu bitkiden hazırlana ... devamı

13 yıl önce 14153 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Hijyen Kontrolünde Hytech Slide ile Swab Yöntemi Arasındaki Farklılıklar

Yüzey ve Personel Hijyen Kontrolünde Hytech Slide ile Geleneksel Swab Yöntemi Arasındaki Farklılıklar ... devamı

13 yıl önce 19056 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Hijyeni Yönetmeliği Yenilendi (17.12.2011)

17 Aralık 2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 12 adet Yönetmelik yayı ... devamı

13 yıl önce 9119 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Geleneksel Tulum Peyniri Yapımı

Tulum peyniri hayvan postu içinde yapılan Türkiye'nin çeşitli yörelerine özgü peynirlere verilen addır. ... devamı

13 yıl önce 54565 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği