Listeriosis, L. monocytogenes'in sebep olduğu genel hastalık grubuna verilen isimdir. Listeria monocytogenes (L. ... devamı
Kükürtleme sırasında oluşan kükürt dioksit gazı renk değişiminin yanı sıra hastalık ve zararlılara karşı meyveyi korumaktadır ... devamı
Beggiatoa, algo bakteriler olarak adlandırılan şubeye ait, suda yaşayan, renksiz sülfo bakteriler takımından, mavi su yosunla ... devamı
Trans yağlar; sıvı bitki yağlarının hidrojen ile doyurulması sonucu oluşan yağlardır. ... devamı
Pekmez üzüm, meyvelerin ezilerek kaynatılması ile üretilen yoğun, tatlı bir şuruptur. ... devamı
Rop, toprak kökenli olan Bacillus subtilis suşlarının gelişmesi ile ekmeklerde görülen bir bozukluktur. ... devamı
B. cereus ağırlıklı olarak gıda zehirlenmelerinden sorumluyken, aynı familyaya ait bir tür olan B. ... devamı
Gıdalarda stafilokokların aranması S. ... devamı
Hormonların bilinçsizce ve aşırı miktarlada kullanımı, sadece kullanıldığı bitkiye değil, bu bitkiyi ve bu bitkiden hazırlana ... devamı
Yüzey ve Personel Hijyen Kontrolünde Hytech Slide ile Geleneksel Swab Yöntemi Arasındaki Farklılıklar ... devamı
17 Aralık 2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 12 adet Yönetmelik yayı ... devamı
Tulum peyniri hayvan postu içinde yapılan Türkiye'nin çeşitli yörelerine özgü peynirlere verilen addır. ... devamı